Om oss

Vårt styre

Skjetten Volleyball – reisen

Styreleder: Roger Karlsen
Kasserer: Perica Maksimovic
Styremedlem: Sjur Reppe
Ungdomsrepr: Anita Lazukina
Varamedlem: Jens Jakob Bjørnslett
Nestleder: Gro Erdal
Styremedlem: Bjarte Digernes
Styremedlem: Bodil Michelsen
Ungdomsrepr: Lin Aljabri
Varamedlem: Salar Ghadani

Det hele startet opp i 1986. Etter initiativ fra (Lørenfryding) Tom Evensen, ble Skjetten Volleyballklubb stiftet. Vi spilte og trente den gang i kommunens gymsaler, noe som var heller stusselig med lav takhøyde og trange baner.

Skedsmo ILs volleyballgruppe brukte Tærudhallen. I 1988 slo vi oss sammen med denne gruppa, vi skiftet navn til Skedsmo Volleyballklubb og Tærudhallen ble vår nye arena.

I 1995 ble det fattet vedtak om å gå inn i Skjetten Sportsklubb. Slik sett ble på en måte “ringen sluttet” og vi er tilbake på Skjetten igjen, hvor vi vil fortsatt ha en bred geografisk profil med tanke på rekruttering.

Volleyballgruppa ble altså det siste skuddet på stammen til Skjetten Sportsklubb, før klubben ble omorganisert til allianseidrettslag. Dette betyr at vi nå er organisert i en “egen juridisk enhet” som det fint heter, under navnet SSK Skjetten Volleyball.

De som var med i begynnelsen har ikke i særlig grad hatt noen bakgrunn i toppidrett. Det sosiale med idretten har vært det sentrale, vi har deltatt i de lavere divisjoner med damelag, herrelag og mixlag, og har trives med det.

Sporadisk har vi i årenes løp rekruttert nye medlemmer, også i yngre årsklasser. Det er først nå i det nye milleniumet at vi systematisk har satset på barn og unge. Men selv om dette fortsatt er vårt fokus, må vi erkjenne at uten en stamme av voksne utøvere så makter vi heller ikke å stille opp for de unge.

I 2010 ble situasjonen endret. Det ble bygget en ny idrettshall på Skjetten og vi har et lag i 2.divisjon. De yngre lagene hevder seg i toppen på Østlandet og deltar i NM. Det er god aktivitet i de yngste rekkene men bare på jentesiden. Det avgjørende er hallkapasitet og Skjettenhallen er ikke nok for å gi tilbud til alle aldersgrupper på både jente- og guttesiden .

I 2014 rykket D1 laget opp til 1.divisjon for første gang i klubbens historie og D2 i 2016 rykket opp i 2.divisjon.

I 2019 klatret D1 helt til topps i 1. divisjon og var sesongen 2020 klar for eliteserien (Mizunoligaen).

I sesong 2023-24 har klubben flere lag i de aldersbestemte klassene U15, U17 og U19 , og en stor flokk på volleyballskolen. På seniorsiden har vi nå étt lag i 1.divisjon.